ЗМІСТ САЙТУ

НАША АДРЕСА

08344

КИЇВСЬКА ОБЛ. БОРИСПІЛЬСЬКИЙ Р-Н С.ПРОЦІВ

ВУЛ.ДРУЖБИ, БУД.2-Б

тел. +380 3-26-93

e-mail:

protsivschool@ukr.net


ОСВІТНІ САЙТИ



ОПИТУВАННЯ
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 23





Головна

Мій профільРеєстрація

ВихідВхід
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS

ПРОЦІВСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА

I СТУПЕНЯ

Четвер, 28.03.2024, 19:50
Головна » 2014 » Липень » 14 » Прощавай, Букварику!
14:30
Прощавай, Букварику!

 

 

Нарешті настала весна! Теплі сонячні промінчики огортають ніжністю все навколо… Кожна квіточка, кожна травиночка, кожна пелюсточка відчуває його тепло. Все  оновлюється, розпускаються перші квіти та листочки…

Так і наші першокласники, як ті весняні первоцвіти, з усією силою маленької душі набираються знань та життєвої мудрості в стінах рідної школи. Вони, наче цвіт на деревах, розпустилися від тепла першої вчительки, що кожного дня несе їм сонячні промінчики добра, вихованості, чуйності. Учні-першачки вже вміють читати, писати, рахувати, знають що добре, а що – погане. Під кінець навчального року маленькі бруньки розпустилися і стали справжньою окрасою нашої школи – ніжними та чуйними ПЕРШОКЛАСНИКАМИ!

В ці прекрасні й теплі дні весь колектив нашої школи прийняв участь в такому важливому святі для першокласників – святі прощання з Букварем. Учні були одночасно і раді і стривожені, бо прощаються з своєю першою книгою в житті, яку вони прочитали.

Театралізоване свято-дійство проводилося не в стінах школи, а в парку, що дуже гарно символізувало набуття знань учнями із цвітом та буянням природи навесні. Розпочалося свято біля фонтану. Під дзюрчання води та шелест дерев першокласники затанцювали вальс, після цього привітали всіх присутніх із святом та передали слово своїй першій вчительці. В свою чергу, вчителька перенесла нас в тридесяте царство, в тридев’яте государство, де правив дуже мудрий цар, вже старенький государ…

Оскільки цар був уже немолодий, то, відповідно, хотів підготувати до правління государством свою єдину спадкоємицю – семилітню доньку. Та Принцеса була дуже вередлива й не хотіла навчатись, тому покликала писаря і видала свій перший указ:

«Хай всі букви зникнуть враз,

Книг не буде вже ніколи,

І закриються всі школи!»

Першокласники з захопленням дивилися на те, що відбувалося на сцені біля фонтану. Їм було цікаво – чим же закінчиться історія із відміною навчання в королівстві.

От, одного разу, Принцесі надійшов лист від Принца. Проте як вона не старалася, а листа прочитати не змогла. Тоді Принцеса зрозуміла, що вона накоїла!!! На допомогу до  королівни прийшла Фея й порадила попросити допомоги в учнів-першокласників, які вже вміють читати, повернути в царство всі букви разом із Букварем. Звісно, учні Принцесі не відмовили. І тут розпочалася їхня чарівна подорож…

Першачки отримали від Букваря вітрильний човен і чарівну мапу. Щоб знайти всі букви, що повтікали по всьому світові, вони вирушили в далеку подорож з піснею «Якщо сумно тобі у дорозі». На їхньому шляху зустрілися і Лісова Царівна-Мавка, і Баба Яга, і Русалка, і принцеса Несміяна, і навіть дивовижні чудернацькі створіння невідомого походження та незвіданої породи – двієчки.

Їхня подорож супроводжувалася віршами, піснями та жартами. Учні по-різному старалися догодити казковим героям, щоб ті віддали їм букви: співали веселі частушки про однокласників та жартівливу пісню для першої вчительки – «Ви ж нас підманули, ви ж нас підвели»,  показали казку на новий лад «Ріпка» та ще виконали багато різних пісень та віршів про школу, шкільне життя та рідну Україну.

Пройшовши всі випробування, здолавши всі перешкоди, діти разом з Букварем повернулися в королівство до Принцеси. В свою чергу, вона пообіцяла, що вивчить всі букви і навчиться читати:

«Діток ніколи я цих не забуду,

Укази розумні писати я буду.

Адже знання допоможуть мені

Всі негаразди здолати в житті.»

Ось і закінчилася мандрівка в країну букв і цифр, в країну, у якій володарюють знання, мудрість, взаємодопомога. Надіємось, що перший рік свого шкільного життя  і першу свою книжку наші учні запам’ятають надовго.

Прощавай, Букварику –

Наш найперший друже!

Ми тобі, Букварику,

Дякуємо дуже!

Переглядів: 701 | Додав: Djmelik | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:



РЕЄСТРАЦІЯ

ГОДИННИК


КАЛЕНДАР
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

ПОГОДА В СЕЛІ
Погода в Украине

Архів записів

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ









Copyright MyCorp © 2024 Конструктор сайтів - uCoz