ЗМІСТ САЙТУ

НАША АДРЕСА

08344

КИЇВСЬКА ОБЛ. БОРИСПІЛЬСЬКИЙ Р-Н С.ПРОЦІВ

ВУЛ.ДРУЖБИ, БУД.2-Б

тел. +380 3-26-93

e-mail:

protsivschool@ukr.net


ОСВІТНІ САЙТИ



ОПИТУВАННЯ
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 23





Головна

Мій профільРеєстрація

ВихідВхід
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS

ПРОЦІВСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА

I СТУПЕНЯ

Середа, 24.04.2024, 01:11
Головна » 2017 » Лютий » 26 » "Ні я жива, я буду вічно жити..."
19:12
"Ні я жива, я буду вічно жити..."

"Слово — то мудрості промінь,
слово — то думка людська."

Леся Українка

25 лютого - день народження відомої української поетеси, талановитої письменниці та художниці Лесі Українки. Всім відома її тяжка доля, що спіткала Лесю через хворобу. Проте вона гідно жила і творила , не дивлячись ні на що. Її твори - це прекрасні вірші, поеми, казки, оповідання, ніжні, мелодійні, багаті душею та сповнені любові до всього живого.

Саме тому на прикладі цієї великої людини, видатної доньки української землі, в школах виховуються почуття патріотичності, любові і шани до рідного краю, поваги до рідної мови, українського слова. Два останні тижні лютого у Процівській ЗОШ було присвячено вшануванню рідної мови, на прикладі видатних синів і доньок України.

Все розпочалося зі свята Рідної мови - 21 лютого. Це свято є особливим, унікальним. Винятковість його в тому, що воно є і спільним, і водночас вузько родинним для людей, яких об'єднала спільна історична доля в єдиний моноліт – народ. Це свято є заповітним скарбом для кожного народу.

"Той лиш пошани достоїн, хто мову цінує свою"

(В. Сосюра)

21 лютого був проведений виховний захід та читацька година - учні 4-го класу зачитували  вірші, присвячені рідній мові. Захід підготувала та провела для учнів, батьків і працівників школи Кінтер Ольга Сергіївна.

24  лютого на свій виховний захід всіх запросила Розумна Ліна Михайлівна. Вона підготувала свято до дня народження Лесі Українки. Під показ презентації, розробленої  Кириченко Віталіною Олексіївною , дітки, гості і весь колектив школи поринули в минуле, туди, де жила і творила відома поетеса. Вихованці драматичного гуртка показали уривок з казки "Біда навчить". Учні всіх класів декламували вірші Лесі Українки, а юні художники  намалювали ілюстрації до них.

Учні 4-го класу проявили свої дослідницькі вміння та розповіли про життєві факти видатної письменниці. На свято радо завітали шановані гості - бібліотекар Процівської бібліотеки Усенко Надія Олексіївна, що презентувала книги Лесі Українки, а також талановита бандуристка Коваленко Жанна Іванівна, що виконала ліричну пісню. 

На цьому виховні заходи, присвячені українському поетичному слову не закінчуються. Вже готується традиційний Шевченківський вечір, на котрий ми запрошуємо всіх бажаючих. 

Тож шануйте рідну мову, не цурайтеся її, плекайте, оберігайте і не забувайте!

Переглядів: 852 | Додав: olyakinter | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:



РЕЄСТРАЦІЯ

ГОДИННИК


КАЛЕНДАР
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

ПОГОДА В СЕЛІ
Погода в Украине

Архів записів

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ









Copyright MyCorp © 2024 Конструктор сайтів - uCoz